Nový produkt
Steaky z tuňáka žlutoploutvého
(Thunnus albacares)
- 5x 170-230g (každý steak je zvlášť vakuově balený)
- bez "éček", bez kůže a bez kostí
- hluboce zmrazeno (10% ochranná glazura)
- 1kg balení (900g netto)
883 Položka ks
skladem
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Latinský název | Thunnus albacares |
Složení | Tuňák žlutoploutvý 90%, voda 10% |
Alergeny | ryby |
Nutriční hodnoty na 100g: | viz etiketa |
Hmotnost balení (brutto) | 1kg |
Čistá hmotnost (netto) | 900g |
Velikost | 170/230g |
Skladování | Mražený produkt - skladujte při teplotě -18°C nebo nižší |
Minimální trvanlivost | viz. etiketa |
Země původu | Vietnam / Indonézie |
Další označení | IVP |
IVP = individually vacuum packed = jednotlivě vakuově balené
- 1kg balení obsahuje 5 samostatně vakuovaných steaků
- ilustrační foto, obal se může měnit v závislosti na dodavateli
JAK PŘIPRAVIT STEAK Z TUŇÁKA
Steaky z tuňáka je třeba před rozmražením vyjmout z vakuových sáčků (vakuové balení poskytuje vysokou ochranu před vymrzáním mraženým produktům, ale při rozmražování by podtlak zbytečně vytahoval šťávu z ryby) a ideálně nechat rozmrznout přes noc v ledničce, přikryté freshovou folií. Z ledničky vyndejte až těsně před připravou, doporučujeme netemperovat v pokojové teplotě.
• osolte, okořeňte (klidně stačí pepř) a potřete olejem
• grilujte / osmahněte na pánvi z každé strany cca 2 minuty, až jsou stejnoměrně svrchu opečené (na okraji je vidět jak se u tuňáka růžová barva mění v bílou - nepřežeňte pečení, střed má být růžový, jen teplý)
• ihned servírujte s dílky citrónu